Látható&láthatatlan

Három dolog, amire mindig szükség van az életben: HIT, REMÉNY és SZERETET.

Háttérzene

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Legutóbbi bejegyzések

2012.06.07.Hit - 2012.05.14.You - 2012.04.16.Zene - 2012.01.03.Gondolkodtató - 2011.12.14.Irodalom - 2011.12.12.Szeretni - 2011.11.27.Csendes percek

Statisztika

A harcot meg kell vívnunk

2008.08.07. 14:41 :: Desire&Reality

Egy idézettel kezdeném a következő gondolatomat:

Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról.
A mának elég a maga baja
.”
Mt(6:34)

Azt hiszem, ez az ige sokunkat próbára tesz. Hogy lehetne az ember nyugodt, amikor nap, mint nap rendezetlen ügyek tornyosulnak felettünk: anyagi gondok, magánélet, lelki válság, problémák kapcsolatainkban, időhiány, önértékelési gondok, igazságtalan helyzetek stb. Meg tudjuk-e vajon oldani őket? Tudunk-e hinni a problémák közepette? Van-e elég erőnk küzdeni ebben a harcban?

Úgy érzem, hogy kétféle élet létezik: amikor az emberi természet szerint élünk és saját utakon járunk VAGY hitből élünk ÉS átadjuk magunkat a vezetésnek

Ez utóbbi viszont egy újabb kérdést vet fel számomra: Mennyire vagyunk türelmesek? Mennyire mély a hitünk? Ki tudjuk-e a várni a szükséges időt? Tudunk-e veszíteni?  Mi értelme ennek a sok küzdelemnek?

A keresztény emberek sokszor nagy gondolkodók. De az, aki a földi életben tud veszíteni, az az igazi keresztény. Mert "rovarok arája leszel a föld mélyén". Vagyis, amit a földön elértek az por és hamu lesz. De amit a lélek megtanul, az lesz a belépőjegy.

Útravalónak:

"Minden lehetséges annak, aki hisz."
Mk(9:23)

"Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek.
Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak."
Mt(7:7-8)

"A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény."
Gal(5:22-23)

Bölcsességek

 

 

"A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna. Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele. A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik."  (Csernus Imre)

 
"Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük, amire képesek vagyunk."  (Ralph Waldo Emerson)

"Nem annyira az számít, milyen tehetséggel rendelkezel, hanem mennyire tudod hasznosítani a képességeidet."  (Robertson, Thorburn Brailsford biokémikus, fiziológus)

 "Amit a cél elérésével kapunk közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." (Zig Ziglar)

"Ha félsz attól, hogy hibázol, sosem leszel sikeres, mert nem lesz módod tanulni. Nem lesz módod kideríteni, mi működik és mi nem. A tévedések hírhozók. Azt tudatják velünk, hogy még nem ismerjük eléggé a körülményeket és a ható tényezőket. Minden hiba egyben lehetőség az irányváltásra"  (Marcinko, Richard amerikai katonai titkos ügynök, szerző)

"A lélek annyira sóvárog valami után amire célként tekinthet, hogy ha nincs ilyen, önmagával fordul szembe, hatalmas, nem létező problémákat kreálva, csakhogy legyen valami, amin teljes erővel munkálkodhat."  (Montaigne, Michel de  francia esszéista)

"Ha egyenesen állsz, ne törődj vele, hogyha görbe az árnyékod!"  (ismeretlen szerző)

"Nem hiszem, hogy lenne bárki is, aki életére visszatekintve azt állítaná, sikerét kizárólag a tudatos döntéseknek köszönheti. Minden sikerben ott van a véletlen megmagyarázhatatlan eleme: az az apróság, ami miatt éppen úgy történtek a dolgok. Mégis - ezek a véletlenek csak egy világos cél fényénél észrevehetőek. Világos célok nélkül a körülöttünk zajló történések értelmetlenek, ezért nem is szolgálhatnak számunkra kedvező alkalmakként."  (Wheeler, Elmer kortárs amerikai szerző)

"Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból."  (Rogels, Will /1879-1935/ amerikai szerző)

"Ha valaki sikeres akar lenni, rendelkeznie kell azzal az elszántsággal és belső tűzzel, ami szükséges egy hosszú, küzdelmes csatához. A verseny minden résztvevőjében élnek kétségek saját képességüket és jártasságukat illetően. Ám, ha körülnézel, láthatod, hogy az ellenfelek nem olyan félelmetesek. Csak kevés zseni szaladgál a földön. A legtöbb versenyző hozzád meg hozzám hasonló egyszerű halandó."  (Rogers, Henry C.)

"Gyakran halljuk, amikor valaki ezt mondja: Nincs rá időm! Ezzel persze nem mond mást, mint hogy más dolgok fontosabbak számára. Mindnyájunknak rengeteg ideje van. Rendelkezünk mindazzal az idővel, amivel ember rendelkezhet. A másodpercek ugyanolyan gyorsasággal peregnek mindenkinél. A probléma az, hogy gyakran nem azokra a dolgokra helyezzük a súlyt, melyek valóban fontosak. Jelentéktelen ügyeknek indokolatlanul nagy figyelmet szentelünk."  (Robert, Cavett kortárs amerikai szerző)

"Guizhou-ban egyetlen szamár se volt mindaddig, amíg valami különc a hajóján oda nem vitt egyet. Mivel a szigeten semmi hasznát nem vette az állatnak, szabadon engedte. Egy tigris megpillantva a szamarat, azt hitte, istenséget lát. Elrejtőzött, hosszasan szemlélte az ismeretlent, majd kissé közelebb merészkedett, de azért tisztes távolságban maradt. Ekkor a szamár iszonyatos hangon elbődült. A tigris megrémült, elmenekült, attól tartva, hogy a szamár menten befalja. Távolabb visszafordult, s úgy vélte, nem is olyan rémisztő ez az ismeretlen. Aztán a szamár ismét bőgött, és a tigris egészen megszokta az üvöltését. Közelebb settenkedett a szamárhoz, és amint közeledett hozzá, egyre szemtelenebbé, egyre tolakodóbbá, majd támadóvá vált. A szamár elveszítette hidegvérét, megfordult, és hátsó lábával kirúgott a tigris felé. - Ez minden amit tud - gondolta a tigris. Ráugrott a szamárra, elharapta a torkát, szőröstül-bőröstül felfalta. Szegény szamár! Ha nem mutatta volna be minden tudását, még a tigris se merte volna megtámadni! De hát elárulta magát."  (Liu Zongyuan)

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd."  (Mahatma Gandhi)

"Felfelé haladva légy velük nagyon udvarias, mert lefelé ereszkedve találkozni fogsz velük." (Durrante, Jimmy ) 

"Ne bocsátkozz csatába, ha a győzelmed nem hoz semmit!" (Patton, George S (1885-1945), amerikai tábornok)

"Ha félsz attól, hogy hibázol, sosem leszel sikeres, mert nem lesz módod tanulni. Nem lesz módod kideríteni, hogy mi működik és mi nem. A tévedések - hírhozók. Azt tudatják velünk, hogy még nem ismerjük eléggé a körülményeket és a ható tényezőket. Minden hiba egyben lehetőség az irányváltásra."  (Marcinko, Richard (1940-), amerikai katonai titkos ügynök)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni."  (Harry Lorayne)

" Nem az erős, aki sosem esik el, hanem aki mindig fel tud állni." 

"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól , hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk születik, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia."  (Giorgino Armani)

" A boldogság, a gazdagság és a siker mind különböző célok melléktermékei - közvetlenül maguk nem lehetnek célok." (Denis Waitley)

"Fedezd fel magadban a BÉKESSÉGET, hogy el tudd fogadni azokat a dolgokat, melyeket nem lehet megváltoztatni, az ERŐT, hogy tudj változtatni amin lehet, és a BÖLCSESSÉGET, hogy felismerd a kettő közötti különbséget!" 

"Aki nem akar akkor, amikor tud, az nem tud akkor, amikor akar."

"Mielőtt csatába indulnál vagy háborúskodásba fognál, mérd fel, hogy mekkora veszteséget engedhetsz meg magadnak. Ha egy küzdelemben megközelíted ezt a határt, állj le! Ne erősítsd a kudarcot! Mindig emlékezz arra, hogy a cél - háborút nyerni, nem pedig az, hogy megnyerj minden csatát.” (Lee Wallek, kortárs amerikai szerző)

"A szerelem egy gyönyörűséges virág, ám bátornak kell lennünk, hogy irtózatos szakadék szélén szedjük"

"Nem az a trükk, hogy megkapjuk, amit akarunk, hanem hogy utána is akarjuk"

"Midnyájan nagy dolgokra törekszünk, és nem vesszük észre, hogy az élet kis dolgokból áll össze" (Frank A. Clark)

"A szomorú igazság az, hogy senki sem köteles biztosítani a karriered. A karrier szó a te saját ügyed, a te saját vállalkozásod. Te vagy az egyetlen tulajdonosa. Egyetlen alkalmazottad van: te magad. Sok millió hasonló vállalkozással állsz versenyben: millió és millió alkalmazottal a világ minden táján. Te vagy a karriered és rátermettséged tulajdonosa, magadnak kell döntened a lépéseidről és vállalod e tulajdonosi szerepből fakadó felelősséget. Magadnak kell megvédened személyes vállalkozásodat a veszélyektől, és magadnak kell gondoskodnod arról, hogy profitáljon a környezet változásaiból. Ezt senki nem teszi meg helyetted." (Grove, Andrew S. (1936-) magyar származású amerikai ipari vezető)

"Ha kitűzöl egy célt, a szabadságod egy részét mindig fel kell érte áldoznod. Mire belépsz az érett korba, megtanulod felmérni, hogy mennyi szabadságot érdemes feláldozni egy-egy célért." (Maugham, Somerset (1874-1965), angol író)

"Ha szertesz valakit, engedd el, ha visszajön a tiéd, ha nem: sosem volt a tiéd!"

"Oda kell figyelnünk ellenségeinkre, mert ők az elsők, akik felfedezik hibáinkat." (Antiszthenész)

"Ha az erőd kevés, akkor félúton kidőlsz, de ne feküdj le már az út elején." (Kunfuciusz)

"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig mint az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa a lényeg." (Abraham Lincoln)

"A nagy embereknek is csupán csak néhány órájuk van arra, hogy -nagyok- legyenek. Hozzánk hasonlóan nekik is kell öltözködniük, fürödniük, étkezniük, fogorvoshoz, fodrászhoz menniük, intézniük kell a családi ügyeket. Naggyá az teszi őket, hogy el tudják dönteni, mi a valóban fontos, aztán teljes erejükkel arra összpontosítanak." "Hagyd el a rossz szokásokat akkor is, ha arra atyáid tanítottak, és gyakorold a jót akkor is, ha ellenségeidtől tanultad azt. Hiszen nem nyeled le a mérget akkor sem, ha anyád nyújtja, viszont az aranyat ellenséges kézből is elfogadod."  (egy tibeti szerzetes gondolata)

"Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában." (Kahlil Gibran)

"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok - amikor eláll a lélegzeted."

"Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis ugrással nem juthatunk át a szakadékon!"

"Egy nap a csacsi beesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, hogy mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni, igy nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdett földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, hogy mi is történik és elöszőr rémisztően üvöltött. Aztán - mindenki csodálatára - megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy a szamár valami csodállatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és a szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra az lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan kisétált!

"Az élet mindenfajta szemetet és földet fog rádlapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!"

"A sikerhez elengedhetetlen bizonyos számú kudarc. Ha sosem voltunk sikertelenek, ez csupán azt bizonyítja, hogy túlságosan is biztos célokat tűztünk ki, és nem tettük eléggé próbára magunkat ahhoz, hogy fejlődhessünk." (Viscott,David kortás amerikai szerző)

"Mond el - és elfelejtem; mutasd meg - és megjegyzem; engedd, hogy csináljam - és akkor meg fogom érteni" (Kunfuciusz)

"A győzni tudás lényege: mást tenni, mint amit a legyőzöttek tesznek" (Nagy Sándor)

"A tigrist előbb gondolatban kell elejteni - a többi csak puszta formalitás" (Kunfuciusz)

"Elgondolkoztál már egyszer is azon, hogy hány ember lett sikeres pusztán annak köszönhetően, hogy elérhetővé tette magát a siker számára? Sokan azt hisszük - a nagy lehetőség majd megfog minket keresni, és hangos köszönéssel tiszteletét teszi. Jobb azonban, ha ezt elfelejtjük! Ilyesmi szinte sosem történik. Mikor megérkezik, ott kell lennünk a megfelelő helyen! És mikor az mondom - megfelelő helyen - ezen mindenekelőtt azt értem, hogy megfelelően felkészülve. Mert, aki nincs felkészülve a szerencse fogadására, az nem fogja észrevenni amikor találkozik vele." (Lorayne, Harry kortárs amerikai szerző)

"Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell látnod hozzá az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot!"

"A jóságot azért nem veszik észre az emberek, mert átlátszó, mint a víz és a levegő. Csak ha fogy, azt vesszük észre!"

"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." (Simone Weil)

"A siker azokhoz pártol, akik elég energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, és elég erősek, hogy megtartsák." (Dale Baughman kortárs amerikai író)

"Kínában egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap - a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba. Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen csinálta. De a szegény törött cserép szégyellte tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak félannyit tudott teljesíteni.. A két év keserűség után egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál.

- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.

A vízhordozó így válaszolt a cserépnek:

- Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek, s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat.

Tanulság: Mindannyiunknak megvan a saját különleges hibája. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák - melyek mindannyiunkban megvannak - teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, s a jót meglátni másokban. "

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://desire-reality.blog.hu/api/trackback/id/tr57605227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása